Nyhedsbreve

14-06-2018

Juni 2018


NYHEDSBREV

 

Fitness

Så har vi lige startet vores nye Fitness hold op som udøves hver anden onsdag (lige uger) fra kl. 16-17 på Klinik Bøgen i Aabenraa.

 

Den første træningstime tog vi op til lokalet og børnene/de unge fik set lokalet samt afprøvet alle træningsmaskiner m.m. Dernæst fik vi alle målt og vejet, samt talt om hvilket træningsprogram med div. øvelser de fremadrettet gerne vil øve sig på.

 

Det var en fornøjelse at se, hvor hurtigt alle gik i gang og jeg glæder mig til mange gode og svedige timer med dem fremover. ;o)

Helle Johanning Senger; Læreruddannet pædagog

 

 

Bare fordi

Som medarbejder på Nybro bliver man stillet for mange forskellige opgaver og beslutninger. Dette synes jeg er utrolig livsbekræftende og meget interessant. Jeg har igennem mine 1.5 år på Nybro lært en masse ikke kun fagligt igennem kurser m.m, men også personligt. Mine dygtige kollegaer som ALLE yder en stor indsat, er en stor støtte og opbakning i alle henseende. Så kære kollegaer: TAK for jer :o)

Helle Johanning Senger; Læreruddannet pædagog

 

 

Leder:

Du Danske sommer jeg elsker dig

 

Melodi: Otto Mortensen 1932 - Tekst: Thøger Larsen 1923

 

Du danske sommer, jeg elsker dig,

skønt du så ofte har sveget mig.

Snart kolde farver i sky og vand,

snart nøgne piger ved hver en strand.

Mer, mer, mer

jeg dog dig elsker, hver gang du ler.

 

Du er i sindet jo lunefuld,

dog hjertet inderst er pure guld,

et eventyr er dit glade navn,

og blomster lyser ud af din favn.

Kom, kom, kom

i drømme gror under månens horn.

 

Når dine bølger mod bredden gik,

beruset blå som gudinders blik,

en ungdomjubled' din lovsang ud,

hun klædt i solskin og brunet hud.

Ned, ned, ned

til dåb i glemsel og evighed!

 

Og når du strakte med åbent sind

de lyse nætter i himlen ind,

imens det dufted' af hyld og hø,

vi bad: lad drømmen dog aldrig dø!

Ak, ak, ak!

Vort hjerte svulmed' af tro og tak.

 

Og stundom ud af din fulde glød

sprang lyn fra skyen i jordens skød,

og tordenlatter og tordenregn

din troldom spændte fra egn til egn.

Vild, vild, vild

er, skønne sommer, din kraft og ild.

 

Du danske sommer, min hilsen tag,

du lyse nat og du lyse dag!

Går tit du kold over landet hen,

jeg ved, du kommer dog hed igen!

Ja, ja, ja,

jeg ved, dit hjerte er guld endda.

 

 

Med ønsket om en dejlig sommer til alle børn/unge/voksne, forældre, samarbejdspartnere, bestyrelse og medarbejdere.

Tanja Krogh; Leder

 

 

Døgn og aflastning:

 

Weekend i rul 1:

Vi har I denne weekend været på en dejlig gå-tur i Damparken i Haderslev, hvor vi kunne nyde det dejlige vejr. Dertil har nogle leget udenfor med aktivitetskassen og andre har haft Stylist-dag hvor de har lagt make up på hinanden og sat hår m.m.

Om søndagen var vi alle sammen en tur ved stranden, hvor mange legede på legepladsen, fik dyppet tæerne i vandkanten samt fundet muslingeskaller m.m.

En utrolig dejlig weekend i sommers tegn. :o)

Vh personale i weekend rul 1

 

Weekend rul 2:

Vi har været ved Åbæk strand. Vi grillede pølser og brød. Der blev klatret på skrænterne og gynget på slyngen. Der var solskin og højt humør.

De unge har været på vandretur på gendarmstien ved Sønderborg. Vi gik rundt langs med voldene og forbi Dybbøl mølle. Der blev grinet, hygget og sludret. Vi sluttede af med at spise snackposer ved stranden.

Herudover har vi været en tur ved Brundlund Slot, her har vi leget gemme og leget på legepladsen.

De unge har også været flittige og vasket både bussen og bilen J

Personalet i weekend 2

 

Weekend i rul 3:

Vi har i denne weekend haft forskellige aktiviteter. De store piger har lavet mad over bål til frokost og gået en tur ned til stranden, hvor nogen af pigerne valgte og blive og sole sig lidt. Nogen af drengene har været en tur i svømmehallen, hvor især boblebadet, spanden med koldt vand og vandlege var et hit. Den resterende gruppe har været ved Åbæk, hvor der er blevet grillet og løbet rundt både på skrænter og i leg.  Vi er glade for at vejret er så godt og håber det fortsætter længe.

Personalet weekend rul 3

 

Weekend rul 4:

Alle har været omkring stranden og fået en is. Vi har nydt det gode vejr, leget tik og spillet fodbold. Vi har også været ved stranden og fange krabber. Nogle var mere heldige end andre. Her øver vi mange ting, fremmede lyde, følelsen af sand, det at mærke vandet og kaste med en snor med en musling i enden. Krabberne blev grundigt studeret nede i spanden.

Personalet fra weekend 4

 

 

Afdeling 16+:

I 16+ er der flere af de unge som i denne måned har læst op til eksamen og nogle af de skriftlige eksamener er overstået nu.

Ellers nyder vi det gode vejr ved at gå ture til f.eks. Galgebakken med madpakker eller at nyde solen ude i vores baggård, hvor vi også har investeret i en ny parasol, som flittigt bliver brugt i disse skønne og varme dage.

Linette Jørgensen; Pædagog

 

 

Beskæftigelsesafdelingen:

Først en gang, så kan vi fortælle, at vi denne sommer siger farvel til én elev da han har gennemført STU forløbet. Vi holder dimissions fest for ham og han har valgt at få en STU hue så den er bestilt J

Udover det glæder vi os over, at der begynder nye elever i STU efter sommerferien, hvoraf nogle har været i praktik i løbet af maj måned, det var rigtig spændende.

 

Samfundsfag: Vi har øvet transport og herudover arbejdet med emnet ”manipulation.” Vi har talt om de forskellige former for manipulation, og hvad man kan gøre for ikke at blive manipuleret. Næste gang skal eleverne prøve at manipulere et billede efter eget valg, hvor de eksempelvis kan klippe ansigtet ud af Donald Trump og indsætte deres eget hoved. Vi bruger programmet Paint Net som kan redigere billeder på mange forskellige måder.

Kommunikation: Vi er stadig i gang med det store emne: Offentlig tranport. Vi har arbejdet videre med på hvilken side af vejen man skal stå på bussen, når der ikke er en busstation. Det er en meget stor udfordring!!!!!!!!

Personlige mål: En elev der bliver undervist i spansk er gået i gang med at se en spansk drama-eventyr film der hedder: El Laberinto Del Fauno. Eleven synes den er rigtig god og skal senere lave en opgave ud fra filmen.

Andre elever har kigget uddannelsesplanen igennem sammen med underviser og snakket om mål for næste år. 

Andre har arbejdet på at blive bedre til at huske at få madpakke med i STU og udføre opgaver stillet af underviser uden det nødvendigvis giver 100 procent mening for eleven

Gitte Seifert; Pædagog og Helle Johanning Senger; Læreruddannet pædagog

 

 

Kunst- og litteraturklub: 

I maj måned kiggede solen meget frem, hvilket gjorde, at vi har været en del ude og nyde det gode vejr samt kigget på naturen. Efter planen skulle vi plukke anemoner da blomstringen normalt sker i april-maj. Vi kunne ikke finde en eneste, men vi fik en god gåtur ud af det og fandt andre forskellige blomster. Vi har bl.a. også haft en hyggedag, hvor pigerne har lavet havregrynskugler selv. Det fungerede super godt og alle samarbejde godt sammen omkring det. Pigerne sagde dog ’’det er sjovere at spise dem end at lave dem’’. Klubben har sidste gang den 19. juni. Som skrevet tidligere bliver klubben lavet om til en kreativ klub. Der er plads på holdet og skriv endelig til denne mail hvis i har nogle spørgsmål: is@nybro7.dk

Ipek Sahin; Pædagog

 

 

Café Broen:

Cafe broen har indbudt til udendørs samvær og hygge. Vinduerne står på vid gab og humøret er højt. Der har både været tid til at grille, spise is, lange gåture med dybere samtaler og kongespil. Den ene gang var vi så heldige at få 30 æg. Så der bød cafeen på ”æg på flere måder”. Dette resulterede i spændende og anderledes æggeretter. Som altid er konkurrencegenet i top, og når det handler om spil bliver opdelingen hurtigt ” de unge mod personalet J

Jeanette Simonsen; Pædagog og Linette Andresen; Pædagog

 

 

 

Yoga/Mindfulness: 

I maj måned har vi fokuseret på sansemotoriske øvelser: Lytte, føle, dufte, smage m.m. Vi har eksempelvis lyttet til fugle, duftet til forskellige krydderier fra haven, følt forskellen imellem massage med en kuglebold og en pensel.

 

Børnene er blevet stillet forskellige følelsesmæssige spørgsmål såsom: 

 

Hvordan påvirker de forskellige sanser dig? Hvad får lige denne berøring dig til at føle? Hvorfor har vi forskellige smagsløg? Hvorfor kan jeg ikke lide denne duft? 

 

Dertil har vi fået et nyt barn i gruppen, som vi gerne vil ønske hjertelig velkommen

Helle Johanning Senger; Læreruddannet pædagog og Børneyogalærer

 

 

E-sport:

Så er der kun to gange esport tilbage, inden sommerferien. Du kan selvfølgelig få dine to prøvegange der, og så har du hele sommerferien til at overveje om det er noget for dig.

Kontakt Den Selvejende Institution Nybro for at høre nærmere. Vi ses!

Bjørn Grigoleit; Pædagogmedhjælper

 

 

NADA:

Nada caféen på Nybro 7 er åben tirsdag og onsdag fra kl 20.30-21.30

De børn/unge der er i aflastning i caféens åbningstid, får behandlingerne vederlagsfrit. Forældre, søskende og andre pårørende køber et 10 turs kort til kr. 500 og vi aftaler sammen, hvilken dag der passer enten dig eller dit barn bedst.

Måske går du eller dit barn med en problemstilling, som du er i tvivl om, Nada kan afhjælpe? Ring eller skriv endelig en mail til mig, så tager vi en uforpligtende snak om det. lt@nybro7.dk

OBS: Der er ferielukket i uge 27 og 28

Rigtig god sommer til jer alle

De bedste hilsener

Lotte Terp;  NADA og BMS akupunktør

 

 

Svømning

I denne måned vil vi have fokus på sikkerhed i og omkring vand. Vi vil snakke om forskellen på svømmehal og stranden og hvilke regler der gælder hvor. Derudover vil vi tage en tur til stranden og soppe hvis vi er heldige at vejret er til det. Det bliver en dejlig måned, hvor vi også vil arbejde videre med vores svømmeteknikker og med hvordan vi kan forbedre dem.

Mange svømmehilsener

Julie Jepsen; pædagog

 

 

Eksternt Team:

I ”Eksternt Team” varetager vi individuelle rådgivningsforløb for børn, unge, søskende, forældre og andre pårørende til børn og unge med en autismediagnose.

I vores indsats har vi fokus på kommunikation, sociale funktioner, ønsker og interesser.

Vores metode er samtaler og øvelser der fokuserer på sammenhængen mellem følelser, tanker og handlinger, hvor den enkelte får støtte til at forstå og ændre uhensigtsmæssig adfærd og indlære nye og mere hensigtsmæssige strategier og handlemønstre.

Vi introducerer og implementerer ligeledes individuelle støttesystemer via visualisering - herunder aktivitetsskemaer, organisering og opdeling af tid, rum og arbejdsopgaver samt teknologibaserede indsatser.

Tanja Krogh; Leder

 

 

Nybro Hesteklub:

Til ridning er vi nu blevet en ekstra deltager.

Der arbejdes stadig på balance og holdning for den ene rytter, samtidig med at jeg sidder som bagrytter noget af tiden.

Den anden rytter har en flot holdning og balance på hesten og øver nu at kunne ride i longe, uden at hesten “snyder” i hjørnerne.

Fælles for begge er, at der også bliver travet inde i ridehallen. Pga. det fantastiske solskinsvejr, har den ene rytter bedt om sidste gang, at vi red en tur i skoven for at nyde vejret.

Linette Jørgensen; pædagog i 16+

 

 

Nybros skakklub.

Vi spiller skak hver mandag aften fra 19.00 - 20.00. Vi hygger os med et par partier skak og spiller derefter mølle og  dame. Kom og vær med det er en hyggelig tid vi har sammen, hvor vi også kan grine, når vi dummer os . Vi holder pause i sommerferien og starter op igen medio august 2018.

Corinna Dietrich; Pædagog