Nyhedsbreve

09-05-2018

Maj 2018


NYHEDSBREV

 

OBS! Info vedr. mails i henhold til persondataforordningen.

Fremover sender vi børnenes/de unges statusudtalelser samt breve som krypterede mails til jer.  Vi erfarer at nogle af jer, kan have svært ved at åbne disse. I den forbindelse får vi at vide, at I kan forsøge at gå ind i jeres egne indstillinger for at se om noget evt. er slået fra.

Afhængig af hvilken mailudbyder I har, er der forskellige måder at åbne, nogle skal trykke således, at der tilsendes en kode, mens andre ubesværet har adgang.

Ligeledes hvis der er problemer med at printe ud, kan dette også skyldes, at I har protected aktiveret i jeres browser, som blokerer for print.

 Annette Tondering, afdelingsleder Beskæftigelsesafdelingen og Afdeling 16+

 

OBS! Nye telefonnumre

Pr. 16/5-2018 bliver der ændret i vores telefonliste. Dette vedrører telefonnumrene til 16+/STU som bliver flg. Nummer: 22 23 57 38 og til Nygade 63B som bliver flg. Nummer: 22 23 06 24. Vi opdaterer vores telefonliste, som bliver lagt ud på vores hjemmeside, facebook, samt sendt ud til forældre, der har tilknytning til Nybro.

Linette Andresen; Pædagog

 

Leder:

Efter flere måneders ihærdig arbejde lykkedes det i april måned at få godkendt 3 ud af  4 lejligheder i huset beliggende på Slotsgade 33 (ligger for enden af Nybro) Den sidste lejlighed er stadig under ombygning, men vi forventer den godkendes hen over sommeren. Dette betyder, at vi udvider institutionen med endnu 4 skønne lejemål. Vi forventer, hen over de næste måneder, både at indskrive nye børn, men også at flytte nogle af vores nuværende børn i Slotsgade. De børn og forældre dette vedrører vil blive kontaktet direkte af deres barns kontaktpædagog/team.

Tanja Krogh; Leder

 

Døgn og aflastning:

 

Weekend i rul 1:

Vi har i denne weekend lavet havregrynskugler samt hygget med film, spil m.m.

Herudover har vi alle været i Jump A Lot, hvor børnene/de unge legede på hoppeborgrutchebanen, spillede bordfodbold, bordtennis, hoppede på hoppepuden udenfor samt legede i karrusellerne/gyngerne og svævebanen. Alle børn var aktive og der blev grint en masse.

Vi har også spillet stikbold ude i gården samt gået ture i nærmiljøet. Da det i perioder har regnet en del, har vi udnyttet, når solen kiggede frem og nydt den i fulde drag.

Personalet weekend rul 1

 

Weekend i rul 2:

I denne weekend har nogle af børnene besøgt Odense zoo, det var en dejlig tur hvor vi var beriget med solskin og lækre madpakker. De unge har været en tur på Als til fodboldgolf, hvor der også skulle grilles efterfølgende til aftensmad. Desværre blev pølserne spist af kraver så vi grillede hjemme på Nybro i stedet for. Herudover har vi også samlet ind til Kræftens Bekæmpelse.

Personalet weekend rul 2

 

Weekend i rul 3:

Vi har i denne weekend været i Skærbæk kirke og set 2 unge blive konfirmeret – begge drenge super flotte og smilende. På Nybro har vi plantet blomster, fejet gården og luget ukrudt. Andre har været på tur med bybussen i Aabenraa og afholdt wellness dag tilbage på Nybro, med ansigtsmasker, fodpleje og opsat af hår.

Vejret har været fint og det emmer af forår. Vi har derfor gået mange ture, spillet fodbold og opholdt os mere udenfor. Vi glæder os til næste weekend, hvor vi både skal lave bål og grille og håber derfor på godt vejr.

Personalet weekend rul 3

 

Weekend rul 4:

Alle børn og unge har været i Jump - A - Lot om lørdagen, der var fart over feltet, godt humør og godt vejr. Vi brugte udendørsarealet og indendørsarealet. Det var lækkert med vores snackposer.

Vi fik også startet op på vores drivhus denne weekend. Vi var på markedet og i Jem & fix, hvor vi købte planter osv. Der blev plantet cherrytomater og jordbær. Næste weekend, vil der blive plantet agurker og krydderurter i krukker.

Personalet fra weekend 4

 

Afdeling 16+:

Vi har i 16+ været på Als, for at spille fodboldgolf. Det var en dag med solskin, grin, socialt samspil på tværs af vores afdelinger (nummer 7 og Nygade afdelingen var også med). Vi sluttede aktiviteten af med at grille i gården på Nybro, hvilket vi alle nød i det dejlige vejr udenfor.

Herudover har vi været ude at gå en lang tur i skoven, hvor vi afsluttede turen med en is, da vejret var super dejligt.

I slutningen af april måned, er der indskrevet endnu en ung i 16+ J

Linette Jørgensen; Pædagog

 

Beskæftigelsesafdelingen:

Sundhed: Vi har afsluttet emnet tanker og deres påvirkning af vores følelser. Eleverne har fået en større viden om hvordan ens følelser påvirker ens tanker og dermed igen påvirker ens følelser. Altså at tanker kan være med til at styre, hvordan man har det.

Kommunikation: Vi er gået i gang med det store emne: Offentlig transport, hvorfor en del fag er sat på pause. Vi har været på flere busture bl.a.  til Haderslev Dyrehave. Eleverne har selv fundet ud af hvilken bus vi skulle med og hvornår den gik. Det var en udfordring at finde ud af i hvilken side af vejen vi skulle stå på bussen, når der ikke var en busstation. Det var en god tur og vi kom rigtig tæt på de store krondyr.

Praktik: En elev er startet i praktik ved Kilen, det går rigtig godt og giver eleven stor glæde. Vi har herudover haft drøftelser om, hvad der forventes fra en praktikplads i forhold til fx at komme til tiden, være aktiv og ikke at være for langsom.

Samfundsfag:I emnet diskrimination, vold og racisme har vi sidst på måneden haft om politiet og hvilke opgaver de har i samfundet og hvilke rettigheder vi samfundsborgere har over for dem m.m. 

Vi afsluttede emnet med en film som kommer ind på alle emnerne og en snak ud fra et spørgeskema.

Gitte Seifert; Pædagog

 

Kunst- og litteraturklub: 

Det største hit i april måned var da vi havde tema om kæledyr/husdyr. Det var et emne som alle børn og unge havde en god viden omkring, og de var gode til at dele ud af deres viden. Der blev både tegnet, malet og tegnet på tavlen. Vi har i april måned også lavet planen for det næste halve år (august-december). Jeg har lyttet til børnene og de unges ønsker og skrevet dem ned da jeg ønsker, at de har medbestemmelse ifht aktiviteterne i klubben. Klubben bliver derfor også lavet om til ''Kreativ klub'' efter sommerferien. 

Ipek Sahin; Pædagog

 

Café Broen:

Den sidste månedstid har vi i cafeen snakket om aktiviteter og madlavning til næste sæson af ”Cafe Broen.” Alle drengene har aktivt deltaget i at finde aktiviteter, såsom bueskydning, spil, pokemon jagt, filmhygge, gåture, spil turneringer m.m. Drengene nyder gåture ved vore nærliggende strand/havn samt indre by, hvor vi samtidig får snakket en del om det der nu interessere os.

Jeanette Simonsen; Pædagog og Linette Andresen; Pædagog

 

Yoga/Mindfulness: 

I april måned har vores fokus været på temaet: “Samarbejde”. Vi har lavet par-yoga-øvelser, hvor vi mærker dynamikken, flowet samt de andres energi i en bestemt yoga-stilling/øvelse. Disse par-øvelser styrker samarbejdet, det sociale aspekt, og det motiverende energiniveau.

 

Yoga/ Mindfulness - holdet træner hver onsdag fra 15-17 på Klinik Bøgen i Aabenraa, Haderslevvej 48.

 

Holdet består af max. 6 deltagere. Undervisningen foregår i et overskueligt og struktureret miljø.

 

Vi glæder os til at byde dig velkommen :0)

Mange yoga-hilsner fra

Helle Johanning Senger; Læreruddannet pædagog og Børneyogalærer

E-sport:

ESport Nybro har været til esportmesse i Sønderborg. Her fik vi lejlighed til at overvære nogle af finalekampene i CS:GO på storskærm, mens vi fik en sodavand.

 

Der er blevet lavet en ny esportstruktur, som vi følger fremadrettet. Den er med færre pauser og med en gåtur, for at få rørt kroppen, ca midtvejs. Gåturen er enten individuel eller flere sammen, og det er tilladt at spille Pokemon Go imens.

 

Er du interesseret? Meld dig hos Den Selvejende Institution Nybro.

 Bjørn Grigoleit; Pædagogmedhjælper

 

NADA:

Nada caféen har kørt stille og roligt i april. Nedenstående er et uddrag fra Nada Danmarks hjemmeside og afspejler så fint dét, vi også oplever på Nybro:

”NADA-metoden kan anvendes i relations- og motivationsarbejdet med borgere eller klienter, som har svært ved kontakt eller for at skabe en bæredygtig relation i et pædagogisk eller terapeutisk arbejde.

Den umiddelbare oplevelse af en NADA-behandling er, at man føler ro indvendigt samtidig med, at man er opmærksom, fokuseret og kan tænke klart. NADA kan gives uden forudgående samtale og man skal ikke blotte sig hverken fysisk eller psykisk. Der er ingen behandler eller anden person, som overskrider personens grænser. Modtageren oplever fred og ro uden indblanding. En tilstand mange beskriver, som en slags “helle”, hvor de kan lade op”

Nada caféen på Nybro 7 er åben tirsdag og onsdag fra kl 20.30-21.30

De børn/unge der er i aflastning i caféens åbningstid, får behandlingerne vederlagsfrit. Forældre, søskende og andre pårørende køber et 10 turs kort til kr. 500 og vi aftaler sammen, hvilken dag der passer enten dig eller dit barn bedst.

Måske går du eller dit barn med en problemstilling, som du er i tvivl om, Nada kan afhjælpe? Ring eller skriv endelig en mail til mig, så tager vi en uforpligtende snak om det. lt@nybro7.dk

De bedste hilsener

Lotte Terp;  NADA og BMS akupunktør

 

Svømning

I denne måned har vi haft fokus på, hvad vi bedst kan lide at svømme og hvordan vi kan forbedre os. Vi har bl.a. valgt noget vi gerne ville fokusere på, når vi har svømmet vores baner og brugt dette som milepæl for at blive bedre. Vi har også prøvet nogle forskellige øvelser som kan gøre os bedre eller gøre det nemmere for os at svømme. I næste måned skal vi i gang med at dykke og lave forskellige dykkelege.

Mange svømmehilsener Julie Jepsen; Pædagog

 

Eksternt Team:

I ”Eksternt Team” varetager vi individuelle rådgivningsforløb for børn, unge, søskende, forældre og andre pårørende til børn og unge med en autismediagnose.

I vores indsats har vi fokus på kommunikation, sociale funktioner, ønsker og interesser.

Vores metode er samtaler og øvelser der fokuserer på sammenhængen mellem følelser, tanker og handlinger, hvor den enkelte får støtte til at forstå og ændre uhensigtsmæssig adfærd og indlære nye og mere hensigtsmæssige strategier og handlemønstre.

Vi introducerer og implementerer ligeledes individuelle støttesystemer via visualisering - herunder aktivitetsskemaer, organisering og opdeling af tid, rum og arbejdsopgaver samt teknologibaserede indsatser.

Tanja Krogh; Leder

 

Nybro Hesteklub:

Vi har i hesteklubben været heldige med vejret de sidste par gange. Det har betydet, at vi har kunne tage en tur ud i skoven, hvor det primært er balancen der bliver stimuleret, ved at skulle op og ned af bakker og gå i ujævnt terræn i skoven. 

Sidst vi var af sted, red vi inde i ridehallen, hvor der blev travet op til flere gange, for at øve den rette holdning og ikke falde forover på hesten. Samtidig laver vi øvelser, hvor der vinkes med den ene hånd og derefter begge hænder, samt klapper hesten på halsen og på bagdelen - først med den ene hånd og bagefter med begge hænder.

Linette Jørgensen; pædagog i 16+