Nyhedsbreve

12-04-2018

April 2018


NYHEDSBREV

 

Aabenraa Bjergmarathon lørdag d. 23. juni

Sidste år deltog vi, med stor succes for alle børn og unge, i Aabenraa Bjergmarathon. Både løbere, heppekoret og personale havde en forrygende dag.

I år håber vi at kunne give endnu flere børn og unge denne fantastiske oplevelse, så er du frisk på en aktiv dag, så meld dig til på Nybro’s hold. Uanset om du er til gåtur eller i form til længere løbedistancer, vil vi meget gerne have DIG med.

Der er mulighed for at deltage i flg. Løb:

5 km deltagelse koster kr. 65

Start tidspunkt: kl. 13.00

Børneløb 1500 m Gratis deltagelse

Start tidspunkt: kl. 14.30

Børneløb 470 m Gratis deltagelse

Start tidspunkt: kl. 14.00

De børn og unge der er i aflastning den weekend, deltager alle. Hvis dit barn/ung er indskrevet på Nybro og ikke er inde den weekend, har I stadigvæk mulighed for at deltage. Nybro sørger for speciel Bjergmarathon t-shirt og betaling for det indskrevne barn/ung. Søskende og familie tilmelder og betaler selv.

Dagen bliver indledt med opvarmning på Nybro. Herefter går vi til start fra Storetorv og du løber den rute, du melder dig til. Personalet er med i alle løb og sørger for, at du kommer fint igennem. Der er sund mad, kondisnacks og drikke både før og efter løbet og du får en flot medalje for din indsats. Dagen afsluttes på Nybro med fællesspisning af sunde burgere.

Forældre og søskende er også meget velkomne til enten at deltage på holdene eller heppe på sidelinjen.

Yderligere info kan fås ved Jeanette på jls.nybro7.dk.

Tilmelding til Jeanette senest d. 06-05-2017, da vi skal have bestilt løbetrøjer.

Vi glæder os meget til at være aktive sammen med jer

Marathon hilsener fra Jeanette og Lotte

Go Go Team Nybro 😊😊

 

 

Leder:

Som medlem af repræsentantskabet for Region Syddanmark i Socialt Lederforum, deltog jeg i marts i det årlige landsmøde på Nyborg Strand(Socialt Lederforum er en landsdækkende interesseorganisation for tilbud til mennesker indenfor handicap- og

psykiatriområdet. Foreningens omdrejningspunkt er udøvelse af velfærdsledelse) Et landsmøde, hvor ledelsesbetingelserne af sociale institutioner i velfærdsstaten var i fokus. Der var flere særdeles inspirerende oplæg omhandlende bl.a. linedansen mellem den daglige ledelse af et tilbud, kontakt med det politiske niveau, pressen, pårørende, interesseorganisationer og øvrige samarbejdspartnere.

 

Jeg oplevede et stærkt fællesskab med ca. 500 andre leder, der arbejder ud fra et ønske og mål om at yde det bedst mulige i.fh.t. de børn, unge og voksne som vi på hvert vores sted har et ansvar for.

 

Jeg tog hjem efter et par spændende dage med en følelse af høj grad af meningsfuldhed, taknemmelighed og glæde over at have præcis det job som jeg har.

Tanja Krogh; Leder

 

 

Døgn og aflastning:

Weekend i rul 1:

Vi har i marts måned fundet meget kreative “bagere” iblandt børnene/de unge, som har vist deres talenter i stor stil. Børnene har også været i XJump, hvor de har hoppet, leget og haft det sjovt. Nogle har været på besøg på Brundlund Slot, hvor de eksempelvis var meget fascineret af den gamle fangekælder, og andre har været på gågaden og fået lov til at undersøge/kigge på eksempelvis det nye legetøj i Fætter BR.

Sidst i måneden har børnene i påskeferien oplevet meget både igennem sjove aktiviteter, og deres sociale samvær, hvor de har set/været sammen med andre børn/unge som de normalt ikke er i aflastning sammen med dem pga særplan.

En rigtig god og hyggelig måned

Personalet weekend rul 1

 

Weekend i rul 3:

I denne weekend har vi besøgt Brundlund Slot og beundret udstillingen, samt xjump i Kolding, som er et stort trampolinland. På Nybro har vi afholdt spilturnering på både Playstation og Wii og fået popcorn mens vi har set fodbold til aften – og vi er åbenbart Liverpool fans ;-)

Alle grupper har været ude og nye den friske luft og fået lidt vind i håret :o)

Forældrekaffen gik rigtig fint, hvor forældrene indbyrdes kunne tale sammen og sammenligne forskellige oplevelser og give gode råd til hinanden.

Personalet fra weekend 3

 

Weekend rul 4:

De mindre børn har været i svømmehallen, hvor alle har haft det sjovt. Det var nogle rigtig vandhunde.

De lidt ældre børn har været en tur i skoven på cykel, hvor vi fandt en flok vildgæs som vi sneg os ind på.

Herudover har vi lavet Vietnamesiske forårsruller, som var lidt af et større projekt. Det lykkedes og smagte vældig godt

Personalet fra weekend 4

 

Afdeling 16+:

I 16+ har de unge sidst i marts holdt påskeferie. Det har betydet, at der har været plads til forskellige aktiviteter udover den daglige rutine. Vi har f.eks. malet Mandala tegninger mens vi har hørt musik og vi har haft pigehygge med neglelak.

Ellers har nogle af de unge selvstændigt taget initiativ til, at tage i biografen sammen, tage ud at spise sammen eller at tage ud for at bowle sammen.

Sidst men ikke mindst har der også været unge, som har haft brug for at holde FERIE, så de har nydt at have hele dage hjemme, uden at skulle på arbejde eller i skole.

Linette Jørgensen; Pædagog

 

 

Beskæftigelsesafdelingen:

Sundhed: Vi arbejder videre med følelsessurfing og vigtigheden af at kunne dette.

Kommunikation: Vi er i gang med at blive bedre til at planlægge en tur med offentlig transport og alle glæder sig til vi skal ud og bruge det in REAL LIFE J

Bo-træning: Det er tydeligt, at flere af eleverne er ved at have styr på at handle og lave mad. En elev klarede fx en Chilli Con Carne på 1 time og 15 min. (indkøb og madlavning)J

Personligt: To elever har i fællesskab med underviser fået opdateret deres UU plan, hvor deres mål for deres STU forløb står beskrevet - 2 mål er allerede opnået J

Praktik: Eleverne er i praktik i fx Rema1000, en fotoforhandler og ved Campus. De er alle rigtig glade for det og udvikler sig meget positivt.

Samfundsfag:

I denne måned har vi arbejdet med emnerne: menneskerettigheder/asyl og opholdstilladelse/integration/racisme/diskrimination, hvor vi bl.a. har set kort film om de forskellige emner, hvilket understøtter undervisningen visuelt og eleverne kan igennem filmen derved bedre beskrive personernes ansigtsudtryk og følelser.

Eleverne har efter hver film/oplæg besvaret spørgsmål og talt i åben forum omkring emnerne.

Idet alle elever er forskellige og har forskellige læringsstille, bliver alle undervist med forskellige læringsmetoder, så læringen for alle højnes og de gennemgåede emner huskes bedre.

Gitte Seifert; Pædagog

 

 

Pigeklub:

Hej piger. Kom og være med i Nybros pigeklub. I klubben mødes vi hver 2. torsdag, hvor vi bl.a. hygger med at bage kage, se film, lakere negle, få ansigtsmasker osv. Lige nu er der 2 piger i klubben – vi vil gerne være flere. Er du interesseret kan du kontakte Ipek på is@nybro7.dk

Ipek Sahin; Pædagog

 

 

Kunst og litteraturklub:

Denne kolde måned har budt på en gåtur ved stranden. Vi måtte dog skynde os tilbage til Nybro for at hygge med te for at få varmen bagefter. Vi har bl.a. også undersøgt noget omkring Walt Disney samt horoskoper. Vi har hver især tegnet en tegning ud fra hver emne. Der er en god stemning med en masse hygge i klubben. Vi er både kreative og sociale i klubben J

Ipek Sahin; Pædagog

 

 

Café Broen:

Nu hvor foråret er over os, glæder vi os til at komme mere ud. Vi mangler efterhånden at komme ud og bruge vores energi i naturen. Vinteren har haft et godt tag i os, men humøret har stadig været højt i Cafe Broen. De grå og lidt mørke aftner har budt på mange samtaler - om både løst og fast. Madlavningen har taget lidt længere tid, da vi der har drøftet mange forskellige emner. Dette har ofte været med store armbevægelser, smil og fælles grin.

Jeanette Simonsen; Pædagog og Linette Andresen; Pædagog

 

 

Yoga/Mindfulness:

I denne måned har vi lagt vores fokus på en blanding af Yang og Ying-yoga.

Idet vores liv til tider mest er et yang præget liv og måske en yang præget yogapraksis, er det vigtigt at finde en ligevægt med disse to. Vi har derfor lavet yang-øvelser/stillinger, hvor vi kommer op i tempo samt ying-øvelser/stillinger, hvor vi fokuserer på den blide, eftergivende og rolige yogaform.

 

Yoga/ Mindfulness - holdet træner hver onsdag fra 15-17 på Klinik Bøgen i Aabenraa, Haderslevvej 48.

 

Holdet består af max. 6 deltagere. Undervisningen foregår i et overskueligt og struktureret miljø.

 

Vi glæder os til at byde dig velkommen :0)

 

Mange yoga-hilsner fra

Helle Johanning Senger; Læreruddannet pædagog og Børneyogalærer

 

 

E-sport:

Nu er det ved at være forår og derfor skal vi lidt ud til esport. Vi vil tage en 10 minutters gåtur i den ene pause. Pausen kan bruges til at reflektere over sine spillemål, at spille Pokémon Go eller at slappe af. Pausen og den friske luft, skal være med til at friske spillerne op, så de har fornyet energi, samtidig med at hjernen får en pause fra det igangværende spil.

 

Får du lyst til at deltage og forbedre dine spillefærdigheder, så henvend dig til, Den Selvejende Institution Nybro og forhør dig om muligheden. Telefon 74 62 08 52 eller på mail: post@nybro7.dk Se også mere om os på www.center-nybro.dk og vores facebookside: fb.me/denselvejendeinstitutionNybro

Bjørn Grigoleit; Pædagogmedhjælper

 

 

NADA:

Kort om NADA:

 

”En recovery- og empowerment model, der anvendes som komplementær metode og øger udbyttet af den samlede behandling. NADA anvendes, som støtte til det etablerede tilbud, ved bl.a. personlig udvikling, terapi, krise og traumebehandling, stress, medicineducation, psykiatriske symptomer og afhængighed. Siden 1974 har NADA vist sig virksom ved angst, stress, søvnproblemer, konfliktforebyggelse, ag-gression, koncentrationsevne, stoftrang, abstinens samt depressive symptomer.”

Ovenstående er et uddrag fra Nada Danmarks hjemmeside. Er du nysgerrig på mere, så tag et kig på: nada-danmark.dk/

Nada caféen på Nybro 7 er åben tirsdag og onsdag fra kl 20.30-21.30

De børn/unge der er i aflastning i caféens åbningstid, får behandlingerne vederlagsfrit. Forældre, søskende og andre pårørende køber et 10 turs kort til kr. 500 og vi aftaler sammen, hvilken dag der passer enten dig eller dit barn bedst.

Måske går du eller dit barn med en problemstilling, som du er i tvivl om, Nada kan afhjælpe? Ring eller skriv endelig en mail til mig, så tager vi en uforpligtende snak om det. lt@nybro7.dk

De bedste hilsener

Lotte Terp; NADA og BMS akupunktør

 

 

Svømning

Vi har i marts måned øvet vores balance i vandet. Herunder har vi bl.a. øvet afsæt fra kanten hvor vores balance i vandet kom på en prøve. Vi skal i april måned øve forskellige måder, at svømme på og forsøge at optimere de svømmemåder vi synes er bedst. Dette bliver en måned, hvor vi samtidig skal øve os i at modtage konstruktiv kritik, som specielt kan være svært hvis man enten ikke har en følelse af, at man kan gøre det bedre eller, at man har en følelse af, at man gør det helt rigtigt.

Mange svømmehilsener Julie Jepsen; Pædagog

 

 

Eksternt Team:

I ”Eksternt Team” varetager vi individuelle rådgivningsforløb for børn, unge, søskende, forældre og andre pårørende til børn og unge med en autismediagnose.

I vores indsats har vi fokus på kommunikation, sociale funktioner, ønsker og interesser.

Vores metode er samtaler og øvelser der fokuserer på sammenhængen mellem følelser, tanker og handlinger, hvor den enkelte får støtte til at forstå og ændre

uhensigtsmæssig adfærd og indlære nye og mere hensigtsmæssige strategier og handlemønstre.

Vi introducerer og implementerer ligeledes individuelle støttesystemer via visualisering - herunder aktivitetsskemaer, organisering og opdeling af tid, rum og arbejdsopgaver samt teknologibaserede indsatser.

Tanja Krogh; Leder

 

 

Nybro Hesteklub:

I marts måned har vi været til fødselsdag på rideskolen, da den ene af de to ejere havde rund fødselsdag. Vi fik sodavand og ristet hotdog samt fransk hotdog. Humøret var højt, der blev holdt tale, hvor fødselaren takkede for gaver og at gæsterne kunne komme. Samtidig fortalte fødselaren om, hvordan tiden på rideskolen var startet og hvad hun gennem tiden havde været udfordret på. Dette interesserede begge piger, mens vi sad sammen med ca. 50 andre mennesker i ridehallen.

Linette Jørgensen; pædagog i 16+