Nyhedsbreve

11-01-2018

Januar 2018


 

NYHEDSBREV

 

 

Leder:

Vi har i december sat gang i endnu et nyt og spændende projekt, som stille og roligt i løbet af 2018 vil blive implementeret på Nybro.  Vi har nemlig sat vores underskrift på 4 nye lejemål beliggende i ejendommen Slotsgade 33 (forenden af Nybro).

Formålet er at etablere 2 små døgn/aflastningsafdelinger på 1. sal. I stueetagen vil der blive etableret 2 nye mødelokaler, test- og samtalerum og kontorfaciliteter. Herudover vil vores udviklingsafdeling få til huse på Slotsgade og jeg vil ligeledes få kontor i ejendommen. Husejer er Steen Sørensen, som også ejer ejendommen Nybro 18, hvor vi har 6 lejemål. Steen er meget positiv overfor projektet og er indstillet på at tilgodese så mange af vores ønsker til ejendommen som overhovedet muligt, så vi ser frem til en spændende tid og er allerede godt i gang med diverse godkendelses-procedurer.

Tanja Krogh; Leder

 

 

Døgn og aflastning:

December måned har oset af hygge og julestemning. Selvom der kun kom ganske lidt sne, har det alligevel været super hyggeligt med indesysler, småkagebagning og julegaver. 

 

Julefesten på Nybro var højdepunktet, hvor stemningen var helt i top. Det var så sjovt og skønt at se, hvor mange børn og unge der gik ”all in” i bowlingcenteret og at fællesskabet endte med velfortjent lækker mad og juleposer.

Alt i alt en dejlig december måned på Nybro.

Laila Baltser; Afdelingsleder Døgn og aflastning 

 

 

Afdeling 16+:

Vi har i starten af december afholdt julefest i 16+ med stor succes. Vi spillede julebingo, med pakker, som de unge selv havde været ude at købe. Der var specielt to unge, som var meget heldige, så de løb med alle pakkerne :) Afslutningsvis spiste vi julemad sammen og havde en hyggelig snak rundt om bordet om, hvor vi hver især skulle holde jul.  

Ellers har vi sidst i december gjort klar til at byde velkommen til en ny ung der flytter ind i 16+ fra januar. Der er blevet flyttet møbler og indrettet værelse osv.

Vi ser frem til et skønt 2018, med masser af glæde og trivsel i vores afdeling og hvor fokus er at skabe et endnu mere stemningsfuldt og humoristisk miljø for vores unge.

Annette Tondering; Afdelingsleder for Beskæftigelsesafdelingen og Afdeling 16+

 

 

Beskæftigelsesafdelingen:

Fritid: Eleverne har selv designet deres egen STU t-shirt eller krus på nettet. Resultaterne var rigtig flotte og eleverne var tydeligt stolte.

Vi har i fritid også været nede og se CocaCola lastbilen og få en sodavand.

Samfundsfag: Vi har sluttet valgmåneden af med at drøfte resultatet af valget. Ligeledes blev der snakket om hvilket udvalg de forskellige elever kunne tænke sig at sidde i, hvis det var dem. Herudover har vi haft fokus på, hvad frivillig arbejde er og hvilken betydning det har for samfundet. Slutteligt har vi påbegyndt emnet ”Nyheder og medier.”

Botræning: Vi haft fokus på julen og julemad. Risengrøden viste sig at være lidt af en udfordring, men ved fælles hjælp blev den rigtig lækker J

Kommunikation: Vi har arbejdet med emnet tillid. Udover dette har vi besøgt en af eleverne der lige er flyttet hjemmefra og ind i en af kollegielejlighederne i 16+. Her drøftede vi betydningen af at få lov til at vise noget frem, man er glad og stolt af og betydningen af, at dem der bliver inviteret siger ja.

 

Vi har i december afholdt  Dimmisionsfest for en af vores elever der blev færdig med sin STU og nu efter at have være i praktik gennem længere tid er blevet tilbudt job i Lagkagshuset.  Alle elever hjalp til med at gøre klar til arrangementet. Der blev slidt og slæbt og alle var godt trætte bagefter. Selve festen var en stor succes og alle klarede det rigtig flot og havde en god aften.

 

Vi er stolte af, at vi stadig har 100% beskæftigelse for de elever der har gennemført deres STU hos os umiddelbart efter endt uddannelse J

Gitte Seifert; Pædagog

 

 

Pigeklub:

December måned havde vi pigeklub en enkelt gang, inden vi gik på ferie. Det stod i julens tegn, hvor hygge var i højsædet. Vi deltog i Nybros årlige julefest, hvor vi sammen var ude at bowle og efterfølgende fik dejlig julemad på Nybro.

Ipek Sahin; Pædagog

 

 

Kunst og litteraturklub: 

Nybros kunst og litteraturklub er et fritidstilbud under, Den Selvejende Institution Nybro, hvor du kan male, tegne, lytte til fortællinger, læse, arbejde med forskellige kreative udtryksformer og hygge dig sammen med andre. December måned har vi været i det kreative hjørne, hvor vi i fællesskab har lavet et fælles maleri. Turen gik også til julehjertebyen, hvor vi snusede rundt og hyggede os. 

Ipek Sahin; Pædagog

Café Broen:

I år har juleferien været tidligt undervejs og det betød, at vi kun havde fornøjelsen af cafeen 2 gange i denne måned. Vi startede vi måneden ud med at deltage i Nybros e-sports klub et par timer, hvor vi mødte de deltagende og spillede sammen med dem. Til de unges store begejstring har vi holdt juleafslutning med mad på Burger King og tilbage i cafeen spillede vi et spil Bezzerwizzer og de unge synes det var ”super fedt” at starte juleferien med at slå pædagogen i parat viden J

”Cafe Broen” starter igen d. 10. januar, hvor en ny kollega skal være med i cafeen og vi skal en tur i ”Bunkern”. 

Linette Andresen; Pædagog

 

 

Yoga/Mindfulness:

Vi har i december måned gået i dybden med eventyr/fantasi, hvor vi igennem yoga-øvelser laver en julehistorie, som vi så efterfølgende gennemgår i meditationen.

 

På yoga-holdet giver vi os tid til at mærke efter. Mærke os selv, vore tanker, vore muskler/sener og vore grænser.

 

Yoga/Mindfullness holdet træner hver onsdag fra 15-17 på Klinik Bøgen i Aabenraa, Haderslevvej 48.

 

Holdet består af max. 6 deltagere. Undervisningen foregår i et overskueligt og struktureret miljø.

 

Vi glæder os til at byde dig velkommen :0)

Helle Johanning Senger; Læreruddannet pædagog og Børneyogalærer

 

 

E-sport:

Så er julen overstået og vi byder det nye år velkommen, ved at starte esport op, allerede den 4. januar, til sædvanlig tid.

Der skal tages stilling til, om gamerne fra eSport Nybro skal deltage i det store event i vinterferien, her i Aabenraa.

Vil du prøve at være med, er der to gratis prøvegange. 

Kontakt os på 74 62 08 52 og hør om muligheden.

Bjørn Grigoleit; Pædagogmedhjælper

 

 

NADA:

Godt nytår til alle, håber I er kommet godt og sikkert ind i det.

Nada caféen er åben på Nybro 7 tirsdag og onsdag fra kl 20.30-21.30

I 2018 fortsætter vi med samme fordelagtige pris og vilkår: De indskrevne børn/unge der er på Nybro i caféens åbningstid, får behandlingerne vederlagsfrit. Forældre og andre køber et 10 turs kort til kr. 500.

Hvis den normale åbningstid ikke passer dig eller dit barn, er du velkommen til at kontakte mig, så finder vi sammen et andet tidspunkt.

NYT:

Som et godt supplement imellem behandlingerne kan der bruges en ”Finger roller.” Det er en lille ring som rulles op og ned af fingrene for at påvirke aktive energipunkter. Den har en beroligende effekt på både krop og sjæl og er derfor også virkningsfuld som en lydløs antistress ring i stedet for eks. neglebidning og klik med kuglepen. Ringen kan bruges af både børn og voksne og kan købes hos

Wendy&Co.dk eller i caféen for 25 kr.

Nytårshilsener

Lotte Terp;  NADA og BMS akupunktør

 

 

Svømning

I Nybros svømmeklub elsker vi at udfordre os selv. Vi vil derfor begynde at svømme noget mere i det store bassin og arbejde på, at det er her vi fremover skal svømme vores baner. Den sidste gang inden juleferie startede, var vi tvunget til at svømme i det store bassin, da de lille var i gang med en lille renovering. Der var ingen af de to deltagende som troede, at de kunne svømme i det store bassin, uden udstyr, det gik dog over alt forventning for alle parter. Sådan en udvikling skal man ikke stoppe, så derfor er fokus i januar: Hvordan bevæger jeg mig i den dybe ende? Hvad gør man hvis man bliver træt? og hvilke hjælpemidler kan man have med?

Mange svømmehilsener

Julie Jepsen; Pædagog

 

 

Eksternt Team:

I ”Eksternt Team” varetager vi individuelle rådgivningsforløb for børn, unge, søskende, forældre og andre pårørende til børn og unge med en autismediagnose.

I vores indsats har vi fokus på kommunikation, sociale funktioner, ønsker og interesser.

Vores metode er samtaler og øvelser der fokuserer på sammenhængen mellem følelser, tanker og handlinger, hvor den enkelte får støtte til at forstå og ændre uhensigtsmæssig adfærd og indlære nye og mere hensigtsmæssige strategier og handlemønstre.

Vi introducerer og implementerer ligeledes individuelle støttesystemer via visualisering - herunder aktivitetsskemaer, organisering og opdeling af tid, rum og arbejdsopgaver samt teknologibaserede indsatser.

Tanja Krogh; Leder

 

 

Nybros Skakklub:

Nybro har en skak klub, hvor vi mødes hver mandag fra kl. 19.00 til 20.00 på Nybro 7. Lige nu er der to der vælger, at komme og spille skak. De er begge på begynder stadie og synes det er sjovt. Vi spiller også andre brætspil som dame og mølle. Den sidste gang inden jul har vi hygget med æbleskiver og varm kakao. Alle er velkommen i klubben. 

Corinna Dietrich; Pædagog

 

 

Nybro Hesteklub:

I december har vi udvidet med, at de to piger som er med på rideskolen nu har hver sin hest. Vi strigler hestene og sadler op med støtte og vejledning. Vi har en underviser som underviser den ene pige - da hun selv kan ride. Den anden pige trækker jeg rundt med i hallen og øver balance. Vi er startet op med at ride små “baner” i hallen med forhindringer som slalom, bomme på jorden osv.

Linette Jørgensen; pædagog i 16+