Nyhedsbreve

09-11-2017

November 2017


Leder:

Det er med stor fornøjelse, at jeg kan orientere om, at vi pr. 1/11-17 har ansat Laila Baltser som afdelingsleder for vores døgn- og aflastningstilbud. Laila er bl.a. uddannet pædagog og psykoterapeut og har mange års erfaring i arbejdet inden for det specialiserede pædagogiske område. Laila har lynhurtigt formået at sætte sig ind i ”hvad Nybro er for en størrelse” og har allerede vist sig som et klart aktiv for Nybro.

 Endnu engang – rigtig hjertelig velkommen til dig Laila.

Tanja Krogh; Leder

 

 

Døgn og aflastning:

Efteråret er for alvor skudt i gang og vi har nydt godt af dette med kreative aktiviteter med blade. I efterårsferien har vi fejret den amerikanske tradition Halloween, hvor vi både har lavet græskarhoveder, pyntet op med både edderkoppespind, spøgelser m.m. og sluttede ferien af med en Halloween fest, hvor der var aktiviteter såsom snørebåndskonkurrence og stopdans mens der blev nydt ”spøgelses-bananer” med chokolade, popcorn i dødningehoved-poser og blå "drinks". 

Linette Andresen; pædagog

 

 

Afdeling 16+:

En skøn efterårsferie har vi haft. En af vores unge er blevet klar til at flytte fra vores kollegielejlighed og over i vores ungdomsbolig, så der har været stor travlhed og fornøjelse omkring flytningen.

Vi har sammen været ude at spise og sikken en god snak det medførte; vi hyggede, grinede og de unge viste et stort overskud og synes faktisk godt, at det kunne gå hen og blive en ugentlig begivenhed J

Der er også blevet afholdt filmaften med fællesspisning og efterfølgende film med popcorn og sodavand, da dette jo naturligvis hører en filmaften til.

 Annette Tondering; Afdelingsleder for Beskæftigelsesafdelingen og Afdeling 16+

 

 

Beskæftigelsesafdelingen:

Eleverne arbejder videre med seksualundervisning, det er et stort og vigtigt emne. Vi er gået i gang med temaet "Kroppen". 

Vi har herudover arbejdet med at kunne finde vej. Dette blev gjort ved, at eleverne fik en adresse hver, som de skulle finde frem til, tage et billede og komme tilbage. Det var for flere noget af en udfordring at følge et kort på en telefon. Alle gjorde en stor indsats og vi fortsætter med at øve.

Vi har ligeledes været i det kreative hjørne med brug af maling og dryppet stearin, hvilket gav ro og overskud til andre mere udfordrende ting.

 

I botræning har eleverne fået flere rengøringsopgaver og de udfordrer sig selv mere i forhold til madlavning. Der er altid smil og glæde i køkkenet. 

 

Der bliver flittigt arbejdet videre med de personlige mål fx at blive mere tryg ved at køre knallert, hvordan undgår jeg at reagere negativt på stress? Hvad skal der til for at komme til New York? Hvad skal der til for at tænke positivt om mig selv? o.lign. emner.

Gitte Seifert; Pædagog

 

 

Pigeklub:

Oktober måned har mest budt på indendørs hygge da vejret desværre har afholdt os fra udendørs aktiviteter. Dette har dog ikke taget modet fra pigerne, da vi har været på en lang gåtur rundt og se efterårets farver og nuancer springe frem. Den planlagte skovtur med madpakker blev dog holdt hjemme i varmen, hvor vi har spillet en masse spil, herunder quiz spil hvor pigernes paratviden blev testet. 

Ipek Sahin; Pædagog

 

 

Café Broen:

Alle unge var naturligvis glade for at komme på efterårsferie, men kede af, at cafeen var lukket J Vi har i den forgangne perioden taget imod en ny ung, der hurtigt er kommet ind i fællesskabet i cafeen og allerede har tilmeldt sig permanent efter blot 2 gange i cafeen. Vi har lavet spændende mad og spillet både brætspil og dart, ligesom vi til vores længe ventede filmaften har set en grinebider, hvor de unge undervejs kommenterede og grinede højlydt af filmen.

Jan Skjønnemand; Pædagogmedhjælper

 

 

Yoga/Mindfulness:

I sidste måned var vi så heldige at få to nye på holdet, som giver et frist pust i træningen.

Vi har lavet ying / yang yogaøvelser der styrker den indre balance og muskulaturen. Dertil har vi kørt meditationsøvelser, hvor der fokuseres på sind og krop, hvilket giver overskud, harmoni og velvære.

Vi laver sjove og spændende yoga øvelser, hvor man lærer at bruge hver en muskel samt har et godt samvær med de andre.

Helle Senger; Læreruddannet pædagog

 

 

 

E-sport:

"e-Sport Nybro” er et mødested for unge mellem 12 og 23 år med ASF og tillægsdiagnoser som ADHD, OCD og angst.

På holdet træner vi spil som CS:GO (Counter Strike: Global Offensive) og LOL (League og Legend). Vi træner spillefærdigheder, maps og strategier og spilleetik.

Vi lærer om kost, sundhed, motion, teamplay og samarbejde og vi træner det aktivt.

Vi vil være med til LAN-partys, events og turneringer, hvor vi enten deltager, eller er med som publikum.

Hvis du er interesseret kontakt da, Den Selvejende Institution Nybro, på telefonnummer 22 23 57 40 (Annette Tondering) eller kig på vores hjemmeside  http://nybro7.dk/fritid/cafe-esport

Vi er er klar til at tage i mod din tilmelding!

Bjørn Grigoleit; Pædagogmedhjælper

 

 

NADA:

Antallet af brugere i caféen stiger hver måned og rigtig mange giver bekræftende tilbagemeldinger på de positive forandringer, de oplever efter behandlingerne. Jeg oplever, at både børn og unge selv efterspørger Nada nåle eller magnetkugler og udtrykker stor tilfredshed ved at få behandlingerne.

De børn/unge der er i aflastning i caféens åbningstid, får behandlingerne vederlagsfrit ellers købes et 10 turs kort til kr. 500 og vi aftaler sammen, hvilken dag der passer enten dig eller dit barn bedst.

Nada caféen er frem til jul åben på Nybro 7 både tirsdag og onsdag fra kl 20.30-21.30

Efterårshilsen fra Lotte Terp; Pædagogmedhjælper og NADA og BMS akupunktør

 

 

Svømning

Vi har i Nybro svømmeklub haft fokus på ”luft.” Vi har afprøvet mange ting bl.a. om vi kunne puste alt luften ud af lungerne og derefter blive siddende på bunden, om man kan trække vejret med munden halvt fuld af vand, hvad der sker hvis man holder vejret og lader sig flyde og til sidst lavet en puste konkurrence med en bordtennisbold. Alle aktiviteter var sjove og spændende og nogle gange lidt svære. Vi har derudover lavet de sædvanlige ting, svømmet, hoppet på vipper, kørt i rutchebane og bare slappet af i det dejlige vand. Vi glæder os til november måned, hvor fokus er på balance i vandet.

Mange svømmehilsner Julie Jepsen; Pædagog

 

 

Eksternt Team:

I ”Eksternt Team” varetager vi individuelle rådgivningsforløb for børn, unge, søskende, forældre og andre pårørende til børn og unge med en autismediagnose.

I vores indsats har vi fokus på kommunikation, sociale funktioner, ønsker og interesser.

 

Vores metode er samtaler og øvelser der fokuserer på sammenhængen mellem følelser, tanker og handlinger, hvor den enkelte får støtte til at forstå og ændre uhensigtsmæssig adfærd og indlære nye og mere hensigtsmæssige strategier og handlemønstre.

 

Vi introducerer og implementerer ligeledes individuelle støttesystemer via visualisering - herunder aktivitetsskemaer, organisering og opdeling af tid, rum og arbejdsopgaver samt teknologibaserede indsatser.

Tanja Krogh; Leder

 

 

Nybro Kunst og Litteraturklub:

Så er vi startet op med endnu et fritidstilbud og mødtes for første gang efter efterårsferien. Vi fik hilst på hinanden, havde fri tegning og hørte et eventyr. Det var en stor succes. I Nybro Kunst og Litteraturklub arbejder vi med bla. tegning, maling, kultur oplevelser i nærområdet, skønlitteratur og meget mere. Her kan børn og unge i alle aldre være med. Jeg håber på mange flere på holdet, så vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte mig på post@nybro7.dk og/eller læse meget mere på vores hjemmeside.

 

 

Info om ny medicinadministration:

Et nyt medicinkoncept trådt i kraft pr. 1. november 2017

Det betyder, at det er indskærpet, at vi ikke må udlevere medicinen, hvis forældrene ikke har afleveret et udfyldt medicinkort til Nybro, som Nybro har givet til jer. Medicinkortet skal indeholde oplysninger om dato, medicinens navn, form, styrke, tidspunkt for indtagelse, hvad det er mod samt lægens navn.

Medicinkortet skal udfyldes af jer som forældre og I skal sikre lægens godkendelse af medicinen.

Hvis det medbragte medicin ikke stemmer overens med medicinkortet, må der ikke udleveres medicin til barnet/den unge af Nybros personale.

Opstår der situationer, hvor ovennævnte forhold ikke er til stede, er vi nødsaget til at kontakte jer og bede jer komme på Nybro for at give jeres barn medicinen, da personalet ikke må udlevere/give det, når der er uoverensstemmelse mellem medicinkortet og den medbragte medicin.

Er der spørgsmål skal I være velkommen til at kontakte barnets/den unges kontaktpædagog eller til undertegnede.

Hilsen

Annette Tondering; at@nybro7.dk

 

 

GoCook :

Som noget nyt er vi, i alle afdelinger på Nybro, tilmeldt et landsdækkende tiltag, der hedder ”GoCook.” Måske har jeres barn allerede stiftet bekendtskab med dette igennem skolen, da der i år er ca. 155.000 deltagende skolebørn.

Temaet er: ”giv madpakken en make over” og formålet er, at børnene og de unge smager på nyt og bliver klogere på forskellige madvarer og hvilke madvarer, der er sunde brændstoffer for kroppen.

De nye opskrifter bliver løbende sat på vores ugentlige madplan og børnene er med i køkkenet under tilberedning.

Jeg er dybt imponeret over det professionelle indhold i konceptet og håber, at alle børn og unge får nogle dejlige, sjove og spændende oplevelser i alle vore Nybro køkkener. Projektet afsluttes desuden med et diplom ”Kongen af køkkenet” til hver deltager.

Er du selv nysgerrig på mere info, kan jeg varmt anbefale, at du går ind og kigger på: http://skolekontakten.dk/gocook

Her kan du finde eks. både kogebog, kokkeskole og leksikon. Du kan desuden også ganske gratis hente www.gocook.dk/app til både IPad og mobil. Denne app indeholder blandt andet også kogebog, opskrifter, køkkenur/timer og højtlæsningsprogram.

Med store kulinariske hilsener; Lotte Terp; Kostpilot

 

 

Personale:

En del af at være på Nybro er, at man får lov til løbende at tage på kursus og efteruddannelse med henblik på hele tiden at sikre et så højt fagligt niveau som overhovedet muligt. Jeg er netop blevet beriget med et PAS-kursus, som er et godt supplement til den tænkning og tilgang vi i øvrigt har her på Nybro- glæder mig til for alvor at få denne nye metode prøvet af J

Linette Andresen; pædagog