Nyhedsbreve

13-09-2017

September 2017

Leder: Den 14. august 2017 havde vi glæden af, at åbne dørene til endnu en afdeling her på Nybro. Afdelingen er beliggende...

Leder:

Den 14. august 2017 havde vi glæden ved at åbne dørene til endnu en afdeling her på Nybro. Afdelingen er beliggende på Nygade 63 B,1. (ovenpå vores beskæftigelsesafdeling). Afdelingen er en kombineret døgn- og aflastningsafdeling med plads til 3 børn/unge af gangen. Afdelingen er kommet rigtig godt fra start med Jeanette som primus motor og nogle meget positive drenge, der har taget afdelingen til sig fra dag et.

Den 14. august 2017 bød vi ligeledes velkommen til Julie Jepsen i personalegruppen. Julie er uddannet pædagog og vil have sin primære gang på afdelingen på Nybro 7 og på afdelingen på Nybro 18 st.tv. Julie er allerede med sin åbne og engagerede tilgang betragtet som en fuldgyldig del af personalegruppen. Vi føler os heldige, at det har været muligt at få Julie som kollega – endnu engang velkommen Julie!

Tanja Krogh; Leder

Døgn/Aflastning:

Vi har haft næsten 7 ugers sommerferie, med knap så meget sommervejr, men med mange sjove aktiviteter. Vi har bl.a. haft fornøjelsen af at have ture ud af huset til f.eks. Legoland, Universe Science Park, Madsby Legepark, Barfodsparken, Zoologisk Have m.m. og det har været en fornøjelse. Vi har også brugt nærområderne i Aabenraa by, hvor vi har været i skoven og udfordret os selv på forhindringsbaner, skattejagt, cykelture, svømmehal og selvfølgelig deltaget i Aabenraa ringridning. Herudover har vi også haft ”hjemmedage” hvor vi har været kreative, bagt, hygget og slappet af. August måned har haft en stemning af, at hverdagens rutiner er begyndt igen og den vanlige struktur igen er i gang. Dette betyder også, at børnene/de unge er startet op til deres fritidsaktiviteter, både nye som gamle - heriblandt også Nybros fritidsaktiviteter; svømning, Yoga, Pigeklub og eSport.

Linette Andresen; Pædagog

 

 

Afdeling 16+:

Så er hverdagen så småt ved at indfinde sig i ”Afdeling16+” efter en god og velfortjent sommerferie. Ferien har bl.a. været brugt på fisketure - både ved put and take søen og ved havet. Vi fangede intet, men har mod på at forsøge os igen! Vi har også været på udflugt med bilen – nydt naturen/stranden med sandwich og sodavand, vi haft økonomi quiz og talt en del om uddannelse og job og så har vi bagt de bedste pizzasnegle, hvor de unge selv fik lov til at koordinere og arbejdsfordele. Autismeforståelse har vi også haft tid til at fordybe os i og her var de unge meget engagerede og nysgerrige på hinanden.

Annette Tondering; Afdelingsleder” afdeling 16+” og ”Beskæftigelsesafdelingen”.

Beskæftigelsesafdelingen:

Gensynsglæden var stor i STU, da vi begyndte igen efter en lang sommerferie. Alle fortalte ivrigt om deres oplevelser og rejser hen over sommeren, ved et veldækket morgenbord med rundstykker, ost, marmelade og pålægschokolade. Eleverne har i løbet af måneden lært en masse - lige fra Danmarkshistorien til seksualitet. Herudover har alle været på uddannelsesmesse og arbejdet med et bog-projekt.

Efter vores 2 afgangselever afsluttede deres uddannelse op til sommerferien, med at have fået fast arbejde, har alle elever glædet sig til at genoptage arbejdet i deres praktik i forskellige firmaer. 

Jan Skjønnemann; Pædagogmedhjælper  

Pigeklub:

Så er pigeklubben startet op igen efter ferien og det har jeg glædet mig til. Vi har dog kun nået at have pigeklub en enkelt gang og der gik der ”tøsehygge i den,” hvor vi flettede hår og lakerede negle. Pigerne har inden ferien fået en plan over, hvad vi skal lave hele dette skoleår, som de selv har haft indflydelse på. 

Ipek Sahin; Pædagog

Café Broen:

Vi har alle glædet os til, at ses igen efter sommerferien og alle har livligt fortalt om, hvad de har oplevet og hvor de har været i løbet af sommeren. Efter sommerferien har vi i cafeen været udenfor og spille dart – hvor alle var med til at spille. På stranden har vi spillet beachvolley og vi har været en tur på gågaden. Desværre blev vores planlagte grilltur til stranden ikke til noget fordi vi igen, igen, igen fik regnvejr.

Jan Skjønnemann; Pædagogmedhjælper

Yoga/Mindfulness:

Jeg har nu færdiggjort uddannelsen "Internationally certifired Children's Yoga Teacher” Formålet med Yoga/Fit er, at styrke den indre balance, sind og krop, hvilket giver overskud, harmoni og velvære. Vi laver sjove og spændende yoga øvelser, hvor man lærer at bruge hver en muskel rigtigt, samt øver den ydre og indre balance. Træningen vil også indeholde Mindfulness, hvor man lærer at meditere igennem åndedræts - og visualiseringsøvelser, som appellerer til sanserne og fantasien. Der vil også være nogle styrke-øvelser, så musklerne bliver arbejdet godt igennem.

Vi mødes hver onsdag fra 15.00 – 17.00 og jeg kan love, at man kommer til at grine, får pulsen op og bliver ét med sin krop og sind.

Jeg glæder mig til at se dig.

Helle Senger; Læreruddannet pædagog

 

 

E-sport:

Så er vi i gang med eSport! Vi er et hold, der spiller CS:GO og Overwatch. Trods nogle tekniske startproblemer, er tilbagemeldingerne fra de unge mennesker positiv.

Datoerne for de næste gange er torsdag den 14. september, torsdag den 28. september og lørdag den 7. oktober.

De næste gange udarbejder vi en undervisningsplan over, hvad de unge kunne tænke sig at blive bedre til. Vi vil herudover snakke om motivation og opbakning, hvilket alle på holdet allerede er rigtig gode til.

Er du interesseret, så meld dig til én eller to prøvegange - vi ses!

Bjørn Grigoleit; pædagogmedhjælper

NADA:

Det har været en stor fornøjelse, at starte op efter sommerferien igen. Nogle unge giver udtryk for, at de har savnet at få nålene sat og at de glæder sig til at få ro i hovedet igen. Antallet af børn og unge der får Nada i caféen på Nybro er stigende, da de unge taler med hinanden om det og er nysgerrige på at prøve det. Ud over de 2 ugentlige timer, har vi udvidet med yderligere en time, hvor forældre, søskende og andre pårørende kan få Nada nålene sat. Kontakt mig gerne, hvis du også ønsker at deltage eller kender én der kunne have interesse for det på lt@nybro7.dk

Til forældreaften i næste uge vil der være en lille Nada workshop, hvor du/I er velkomne til at se, spørge og blive meget klogere på, hvad Nada er.

Jeg glæder mig til at se jer!

Sensommerhilsen Lotte Terp; Pædagogmedhjælper

Eksternt Team:

I ”Eksternt Team” varetager vi individuelle rådgivningsforløb for børn, unge, søskende, forældre og andre pårørende til børn og unge med en autismediagnose. I vores indsats har vi fokus på kommunikation, sociale funktioner, ønsker og interesser. Vores metode er samtaler og øvelser der fokuserer på sammenhængen mellem følelser, tanker og handlinger, hvor den enkelte får støtte til at forstå og ændre uhensigtsmæssig adfærd og indlære nye og mere hensigtsmæssige strategier og handlemønstre. Vi introducerer og implementerer ligeledes individuelle støttesystemer via visualisering - herunder aktivitetsskemaer, organisering og opdeling af tid, rum og arbejdsopgaver samt teknologibaserede indsatser.

Tanja Krogh; Leder

Personale:

Annette og jeg har netop gennemført uddannelsen som PAS-testere. PAS er et neuropædagogisk redskab til udredning, der leder efter mønstre i børn/unges måde at løse opgaver på. Systemet er udviklet til at finde potentialer og forudsætninger for læring. Det vil sige, at det er designet til at identificere, hvad barnet/den unge kan selv eller kan med støtte – og kun i mindre grad, hvad barnet/den unge ikke kan.

Vi ser frem til at prøve redskaberne af og få dette under huden, så vi på Nybro kan anvende PAS som én af vores pædagogiske metoder.

Stine Hye; Pædagog

Vi har i slutningen af august, sagt velkommen til en ny studerende i praktik 1, Rikke Heesch Puhl. Rikke skal være på Nybro i syv uger. Den studerende har sin primære gang på afdelingen på Nybro 7 og vi glæder os til at lære fra os endnu engang.

Stine Hye; Pædagog