Velkommen til afdeling 16+

Nu nærmer sig tiden hvor du snart skal begynde i vores 16+ afdeling og for, at du skal føle dig mere tryg, når du ankommer, vil vi her lige fortælle dig, hvordan det kommer til at foregå. 

Først vil vi begynde med at fortælle dig hvad formålet med at være en del af 16+ er.

I 16+ lærer du at blive så selvhjulpen som muligt; du lærer hvad der skal til for at kunne mestre din hverdag. Det er faktisk et trappetrin til din næste bolig, og hvor du skal øve dig i og lære at klare dig bedst muligt – at tage ansvar for dig selv med alt hvad det indebærer som:

Morgen: Selv at kunne stå op om morgenen og gøre dig klar til at tage i skole eller på arbejde (bad, tandbørstning, morgenmad, madpakke, oprydning og at komme afsted til tiden)

Eftermiddag: At lære hvilke opgaver der hører med til det at bo selv; indkøb, økonomi i forhold til kostbudget, rengøring, madlavning, lektier, fritidsaktiviteter og at være sammen med andre.

Aften: Her er du nogle gange sammen med andre, hvor I laver mad og spiser sammen og andre gange er du selv, så du lærer at kunne begge dele, når du engang er klar til at flytte videre. Du lærer selv at passe din aftenrutine og sengetid.

Nat: At få en fornemmelse af, hvordan det er at sove i egen bolig.

Når du begynder i afdeling 16+ udarbejder du sammen med din kontaktpædagog mål for hvad du skal lære, her har du medbestemmelse i forhold til at formulere dine mål, ønsker og behov. Du deltager også i alle møder om dig selv, som fx statusmøder. Du har desuden ret til at læse og kommentere de rapporter om din udvikling som sendes til din kommune.

Inden du kommer til Nybro har din kontaktpædagog sendt dig et brev, hvor der står skrevet hvordan din første tid kommer til at forløbe; hvad du skal i løbet af hverdagen eller weekenden (det kommer an på, hvornår du skal være på Nybro) samt billede og navn på de pædagoger der er tilknyttet afdelingen.    

Når du kommer til Nybro vil din kontaktpædagog stå klar til at byde dig velkommen, i den lejlighed hvor du skal være (det har du på forbesøget fået vist).

Du får vist hvor dine ting skal være og du bliver vist rundt i lejligheden. Herefter har du mulighed for, sammen med din kontaktpædagog at købe/vælge det sengetøj som du kunne tænke dig og når I kommer tilbage, kommer I det i vaskemaskinen og efterfølgende tørretumbler, så det er klar til natten.

Din kontaktpædagog vil sørge for, at du indgår i fællesskabet omkring madlavning eller det kan være I laver mad og spiser sammen. Det afhænger af hvem der ellers er i afdelingen.

Hele den første dag vil din kontaktpædagog være der sammen med dig.

Du vil også få vist hvor nattevagten befinder sig i tilfælde af, at du skulle få brug for det.

 

Vi glæder os til at lære dig at kende og byder dig velkommen i 16+

De bedste hilsner

Afdeling 16+ 
Den Selvejende Institution Nyrbo